SweBoat
Varukorgen
PRODUKTER
Sök på motortyp
Underhållsdelar
Reservdelar motorer
Reservdelar drev
Reservdelar Backslag
Specialverktyg
Tillbehör till motorer
Begagnat
Propellrar
Övriga båttillbehör
Kemprodukter
Handböcker
Hyundai SeasAll Diesel
Solé dieselmotorer
Lombardini Dieselmotorer
Volvo Penta Dieselmotorer
Volvo Penta Bensinmotorer
Marina elverk
SERVICE & TJÄNSTER
Vinterförvaring
Reparationer
Konservering & Service


Lombardini LDW1404M, 35 hk dieselmotor med backslag TMC40

Lombardini LDW1404M, 35 hk dieselmotor med backslag TMC40

Klicka för större bild

Lombardini LDW1404M, 35 hk dieselmotor med backslag TMC40

Specifikation: 4-takt marindieselmotor, termostatreglerad färskvattenkylning via värmeväxlare, motorblock i gjutjärn, enstycksgjutet cylinderlock i aluminiumlegering, indirekt insprutning med en insprutningspump till varje cylinder, överliggande kamaxel med "heavy duty" kamrem, oljepump som drivs direkt av vevaxeln, vatteninjekterad dubbelmantlad avgaskrök i rostfritt stål, sjövattenpump, oljefilter och bränslefilter av "spin-on" typ, luftfilter, oljedräneringspump antikorrosionsytbehandling, motorupphängning, instrumentpanel enligt nedan, 5 meter kablage, elstart, 120 A generator, elektriskt stopp, fästen för reglagekablar, verktygsset.

Digital instrumentpanel "standard-plus". Display med visning av motorvarvtal, antal driftstimmar, voltmeter, färskvattentemperatur.  Inkl. varningslampor och akustiskt larm. Start och stopp med nyckel. Panelen har även en dimmerfunktion för steglös justering av instrumentbelysning. Deluxepanel finns som extra tillval. 

 

Motortyp  Effekt Serie Max RPM Cylindervolym Antal cylindrar Vikt Backslag
LDW1404M 35 hk FOCS 3600 1372 cm3 4 133 TMC40

 

 

Beskrivning FOCS (Fully Overhead Controlling System): Motorer mellan 13-40 hk ingår i FOCS-serien. Konstruktionskonceptet för FOCS-serien ger kraftfulla motorer med låg vikt och kompakta dimensioner.

Istället för traditionellt insprutningssystem används enhetsinjektorer. Tekniken har välkända fördelar och har använts sedan lång tid tillbaka till fordonsmotorer och större marinmotorer. En enhetsinjektor består av en insprutningspump som byggts samman med en spridare. Inga spridarrör behövs och detta gör insprutningen mer exakt vilket innebär prestandafördelar och renare avgaser. Motorerna utrustas med en enhetsinjektor per cylinder. 

Ljudnivån har också kunnat dämpats med denna konstruktion, och det beror på insprutningssystemets utformning och placering, motorblockets ribbsystem, inga kuggingrepp på motorn eftersom de har överliggande kamaxel och kamrem samt en noggrann balansering av alla rörliga delar. 

 

Artikelnr: LDW1404M/TMC40

Pris 75000 kr Antal